ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΙΑΤΡΕΙΟ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

ΠΑΙΔΟ-ΩΡΛ

ΑΥΤΙ (ΟΥΣ)

ΜΥΤΗ (ΡΙΣ)

ΛΑΡΥΓΓΑΣ

ΡΟΧΑΛΗΤΟ

ΑΛΛΕΡΓΙΑ

ΙΛΙΓΓΟΣ-ΖΑΛΗ

ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ

ΚΕΦΑΛΗ-ΤΡΑΧΗΛΟΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΛΑΣΤΟΣ
Χειρουγος ΩΡΛ-ΔΙΔΑΚΤΩΡ ΠΑΝ/ΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ΣΥΧΝΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ
ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΑ
ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
Η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΜΟΥ ΣΥΜΒΟΛΗ
ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΑ

ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΠΤΕΡΥΓΙΟΥ

Στους ενήλικες μπορεί να πραγματοποιηθεί με τοπική αναισθησία ακόμα και στο ιατρείο. Στα παιδιά η επέμβαση συστήνεται πριν το παιδί πάει στο δημοτικό, ώστε να αποφύγει την ψυχολογική επιβάρυνση που προκαλούν τα σχόλια των συμμαθητών του. Γι’αυτό γίνεται με γενική αναισθησία αφού είναι δύσκολη η συνεργασία με τα παιδιά αυτής της ηλικίας

 

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΩΛΗΝΙΣΚΩΝ ΑΕΡΙΣΜΟΥ 

Συνήθως γίνεται όταν υπάρχει υγρό στο αυτί που επιμένει για αρκετό διάστημα. Στους ενήλικες μπορεί να πραγματοποιηθεί με τοπική αναισθησία μέσα σε λίγα λεπτά. Θα πρέπει όμως ο ασθενής να έχει ελεγθεί πρώτα με ενδοσκόπηση του ρινοφάρυγγα (πίσω μέρος της μύτης). Σε κάποιες περιπτώσεις η τοποθέτηση των σωληνίσκων μπορεί να αποφευχθεί με τη χρήση laser.

Στα παιδιά γίνεται με γενική αναισθησία ενώ τα τελευταία χρόνια έχουν μειωθεί οι ενδείξεις (διαβάστε περισσότερα δίπλα στο κεφάλαιο της επιστημονικής μου συμβολής).    

 

ΤΥΜΠΑΝΟΠΛΑΣΤΙΚΕΣ

Οι επεμβάσεις αυτές γίνονται με τοπική η γενική αναισθησία ανάλογα με τη σοβαρότητα της νόσου. Έτσι για παράδειγμα, η τυμπανοπλαστική τύπου Ι (πραγματοποιείται για μια απλή τρύπα στο τύμπανο) μπορεί να γίνει με τοπική αναισθησία. Η χρήση του χειρουργικού μικροσκοπίου είναι επιβεβλημένη σε κάθε περίπτωση.


ΑΝΑΒΟΛΟΤΟΜΗ

Γίνεται σε περιπτώσεις ωτοσκλήρυνσης (μιας μορφής βαρηκοΐας) και μπορεί να πραγματοποιηθεί με τοπική αναισθησία. Οι ενδείξεις της είναι πλέον πολύ περιορισμένες και οι ασθενείς που πραγματικά τη χρειάζονται λίγοι, γι’ αυτό, αν και η αναβολοτομή είναι μια σχετικά ασφαλής επέμβαση, προτιμώ αυτούς τους λίγους ασθενείς να τους παραπέμπω σε συγκεκριμένους συναδέλφους με μεγαλύτερη εμπειρία ώστε να έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα επιτυχίας. Αυτό εξάλλου γίνεται στα περισσότερα αναπτυγμένα κράτη.  


ΚΟΧΛΙΑΚΗ ΕΜΦΥΤΕΥΣΗ
 

Είναι μια σχετικά ασφαλής επέμβαση που πραγματοποιείται σε άτομα με σοβαρού βαθμού αμφοτερόπλευρη βαρηκοΐα. Λόγω του υψηλού κόστους του εμφυτεύματος και επειδή απαιτεί τη συνεργασία ομάδας επιστημόνων (χειρουργού, λογοθεραπευτή, νευρολόγου κα), η εμφύτευση πραγματοποιείται σε συγκεκριμένα κέντρα στην Ελλάδα.

 

  

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΙΑΤΡΕΙΟ
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΠΑΙΔΟ-ΩΡΛ
ΑΥΤΙ (ΟΥΣ)
ΜΥΤΗ (ΡΙΣ)
ΛΑΡΥΓΓΑΣ
ΡΟΧΑΛΗΤΟ
ΑΛΛΕΡΓΙΑ
ΙΛΙΓΓΟΣ-ΖΑΛΗ
ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ
ΚΕΦΑΛΗ-ΤΡΑΧΗΛΟΣ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ