ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΙΑΤΡΕΙΟ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

ΠΑΙΔΟ-ΩΡΛ

ΑΥΤΙ (ΟΥΣ)

ΜΥΤΗ (ΡΙΣ)

ΛΑΡΥΓΓΑΣ

ΡΟΧΑΛΗΤΟ

ΑΛΛΕΡΓΙΑ

ΙΛΙΓΓΟΣ-ΖΑΛΗ

ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ

ΚΕΦΑΛΗ-ΤΡΑΧΗΛΟΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΛΑΣΤΟΣ
Χειρουγος ΩΡΛ-ΔΙΔΑΚΤΩΡ ΠΑΝ/ΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ΣΥΧΝΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ
Η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΜΟΥ ΣΥΜΒΟΛΗ
ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
Η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΜΟΥ ΣΥΜΒΟΛΗ

 

Σχετικά με ωτίτιδες

Μια από τις πρώτες μου δημοσιεύσεις ήταν πάνω στις συνηθέστερες απορίες των γονιών παιδιών με μέση ωτίτιδα με υγρό (εκκριτική ωτίτιδα). Δημιουργήσαμε ένα απλό και εύχρηστο ενημερωτικό οδηγό με πληροφορίες γι’ αυτή την πολύ συνηθισμένη πάθηση των παιδιών. Κάντε κλικ εδώ για το συγκεκριμένο άρθρο.

Στα πλαίσια της διδακτορικής μου διατριβής κατέδειξα για πρώτη φορά τη θετική επίδραση των τυμπανοπλαστικών στην ποιότητα της ζωής των παιδιών με χρόνια μέση ωτίτιδα. Κάντε κλικ εδώ για το συγκεκριμένο άρθρο.

Επίσης παρουσίασα συγκεκριμένες περιπτώσεις όπου η τοποθέτηση σωληνίσκων αερισμού σε παιδιά με εκκριτική ωτίτιδα μπορεί να αποφευχθεί μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο επιπλοκών από αυτή την επέμβαση. Κάντε κλικ εδώ για το συγκεκριμένο άρθρο.

Τέλος πρωτοποριακή θεωρείται μελέτη πάνω σε επεμβάσεις για την αποκατάσταση σχιστιών (λυκόστομα και λαγόχειλου) και στην επίδραση τους στην εκκριτική ωτίτιδα. Ενώ η τοποθέτηση σωληνίσκων αερισμού μακράς διάρκειας σε αυτά τα παιδιά ήταν ο κανόνας στη Βόρεια Αμερική η πρακτική αυτή έχει πλέον αρχίσει να αναθεωρείται. Κάντε κλικ εδώ για το συγκεκριμένο άρθρο.

 

 

Σχετικά με "αμυγδαλές και κρεατάκια"

Υπήρξα πρώτος συγγραφέας πρωτοποριακού
άρθρου σχετικά με την ασφάλεια της αμυγδαλεκτομής σε πολύ μικρά παιδιά. Σε αντίθεση με τις καθιερωμένες απόψεις και τις αμερικανικές οδηγίες για αποφυγή της αμυγδαλεκτομής ως χειρουργείου μίας ημέρας σε παιδιά μικρότερα των τριών ετών, δείξαμε ότι η αμυγδαλεκτομή που πραγματοποιείται με συγκεκριμένο τρόπο είναι ασφαλής σε αυτά τα παιδιά όσο και στα μεγαλύτερα. Μόλις πρόσφατα αμερικανοί συνάδελφοι κατέληξαν σε παρόμοια συμπεράσματα ενώ η μελέτη τους περιλάμβανε μικρότερο αριθμό περιστατικών από τα δικά μας. Έτσι  θεωρείται πλέον αποδεκτή η έξοδος από το νοσοκομείο την ημέρα της αμυγδαλεκτομής σε πολύ μικρά παιδιά κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις. Κάντε κλικ εδώ για το συγκεκριμένο άρθρο.

Επίσης παρουσίασα τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της μερικής αμυγδαλεκτομής ως πρώτος συγγραφέας άρθρου που αναφέρεται πλέον πολύ συχνά από τους συναδέλφους που δημοσιεύουν πάνω στο θέμα. Κάντε κλικ εδώ για το συγκεκριμένο άρθρο.
 

Τέλος με αφορμή τις δημοσιεύσεις πάνω στην εμπειρία μας με τις επεμβάσεις των αμυγδαλών και αδενοειδών εκβλαστήσεων (κρεατάκια) παρουσίασα σε κεφάλαιο βιβλίου και σε διεθνές επιστημονικό περιοδικό, μαζί με τον επ. καθηγητή του πανεπιστημίου Θεσσαλίας Ι. Χατζηιωάννου, πρακτικό οδηγό για την αντιμετώπιση παιδιών με υπερτροφία αμυγδαλών και υποψία υπνικής άπνοιας.

Σχετικά με ρινίτιδες

Οι ρινίτιδες είναι ίσως το συχνότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζω στο παιδο-ΩΡΛ ιατρείο και δεν θα μπορούσα να μην ασχοληθώ τόσο σε πρακτικό επίπεδο, με την παρουσίαση αλγορίθμων αντιμετώπισης, όσο και σε ερευνητικό επίπεδο με τη διερεύνηση της σχέσης αλλεργικής ρινίτιδας και χρόνιας ρινοκολπίτιδας Κάντε κλικ για το συγκεκριμένο άρθρο.

Εκτός από τα παραπάνω. όπως μπορεί κανείς να διαπιστώσει στο βιογραφικό μου, έχω δημοσιεύσει αρκετές ακόμα μελέτες ενώ έχω συμμετάσχει και σε δεκάδες παρουσιάσεις σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια. Η σημασία όμως αυτών θεωρώ ότι είναι μικρότερη για να τα αναφέρω σε αυτή τη σελίδα.

 

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΙΑΤΡΕΙΟ
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΠΑΙΔΟ-ΩΡΛ
ΑΥΤΙ (ΟΥΣ)
ΜΥΤΗ (ΡΙΣ)
ΛΑΡΥΓΓΑΣ
ΡΟΧΑΛΗΤΟ
ΑΛΛΕΡΓΙΑ
ΙΛΙΓΓΟΣ-ΖΑΛΗ
ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ
ΚΕΦΑΛΗ-ΤΡΑΧΗΛΟΣ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ