ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΙΑΤΡΕΙΟ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

ΠΑΙΔΟ-ΩΡΛ

ΑΥΤΙ (ΟΥΣ)

ΜΥΤΗ (ΡΙΣ)

ΛΑΡΥΓΓΑΣ

ΡΟΧΑΛΗΤΟ

ΑΛΛΕΡΓΙΑ

ΙΛΙΓΓΟΣ-ΖΑΛΗ

ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ

ΚΕΦΑΛΗ-ΤΡΑΧΗΛΟΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΛΑΣΤΟΣ
Χειρουγος ΩΡΛ-ΔΙΔΑΚΤΩΡ ΠΑΝ/ΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ΣΥΧΝΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ
ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΑ
ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
Η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΜΟΥ ΣΥΜΒΟΛΗ
Η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΜΟΥ ΣΥΜΒΟΛΗ
 
Είχα τη τιμή να συμμετάσχω σε μελέτη του Πανεπιστημίου Κρήτης (κάντε κλικ εδώ για τη συγκεκριμένη μελέτη) για τον ίλιγγο θέσης με 965 ασθενείς (η μεγαλύτερη στο είδος της). Σε αυτή αναφέρεται η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα ορισμένων ασκήσεων για τη θεραπεία του ιλίγγου θέσης.
 
Η επιστημονική μου συμβολή σε θέματα παθήσεων του αυτιού είναι πιο αξιόλογη όσον αφορά τα παιδιά. Έτσι επαναλαμβάνω αυτά που έγραψα στο σχετικό κεφάλαιο της παιδο-ωρλ:
 
"Μια από τις πρώτες μου δημοσιεύσεις ήταν πάνω στις συνηθέστερες απορίες των γονιών παιδιών με μέση ωτίτιδα με υγρό (εκκριτική ωτίτιδα). Δημιουργήσαμε ένα απλό και εύχρηστο ενημερωτικό οδηγό με πληροφορίες γι' αυτή την πολύ συνηθισμένη πάθηση των παιδιών. Κάντε κλικ εδώ για το συγκεκριμένο άρθρο.

Στα πλαίσια της διδακτορικής μου διατριβής κατέδειξα για πρώτη φορά τη θετική επίδραση των τυμπανοπλαστικών στην ποιότητα της ζωής των παιδιών με χρόνια μέση ωτίτιδα. Κάντε κλικ εδώ για το συγκεκριμένο άρθρο.
Κάντε κλικ εδώ για το συγκεκριμένο άρθρο. Επίσης παρουσίασα συγκεκριμένες περιπτώσεις όπου η τοποθέτηση σωληνίσκων αερισμού σε παιδιά με εκκριτική ωτίτιδα μπορεί να αποφευχθεί μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο επιπλοκών από αυτή την επέμβαση.
Τέλος πρωτοποριακή θεωρείται μελέτη πάνω σε επεμβάσεις για την αποκατάσταση σχιστιών (λυκόστομα και λαγόχειλου) και στην επίδραση τους στην εκκριτική ωτίτιδα. Ενώ η τοποθέτηση σωληνίσκων αερισμού μακράς διάρκειας σε αυτά τα παιδιά ήταν ο κανόνας στη Βόρεια Αμερική η πρακτική αυτή έχει πλέον αρχίσει να αναθεωρείται. Κάντε κλικ εδώ για το συγκεκριμένο άρθρο."
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΙΑΤΡΕΙΟ
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΠΑΙΔΟ-ΩΡΛ
ΑΥΤΙ (ΟΥΣ)
ΜΥΤΗ (ΡΙΣ)
ΛΑΡΥΓΓΑΣ
ΡΟΧΑΛΗΤΟ
ΑΛΛΕΡΓΙΑ
ΙΛΙΓΓΟΣ-ΖΑΛΗ
ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ
ΚΕΦΑΛΗ-ΤΡΑΧΗΛΟΣ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ