ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΙΑΤΡΕΙΟ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

ΠΑΙΔΟ-ΩΡΛ

ΑΥΤΙ (ΟΥΣ)

ΜΥΤΗ (ΡΙΣ)

ΛΑΡΥΓΓΑΣ

ΡΟΧΑΛΗΤΟ

ΑΛΛΕΡΓΙΑ

ΙΛΙΓΓΟΣ-ΖΑΛΗ

ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ

ΚΕΦΑΛΗ-ΤΡΑΧΗΛΟΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΛΑΣΤΟΣ
Χειρουγος ΩΡΛ-ΔΙΔΑΚΤΩΡ ΠΑΝ/ΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ΣΥΧΝΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ
ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΑ
ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
Η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΜΟΥ ΣΥΜΒΟΛΗ
ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΑ

ΚΑΥΤΗΡΙΑΣΜΟΣ ΚΟΓΧΩΝ.

Γίνεται συνήθως με τοπική αναισθησία και με τη χρήση διαφόρων μεθόδων. Θεωρώ ότι οι καλύτερες είναι ο απλός ηλεκροκαυτηριασμός και η χρήση ραδιοσυχνοτήτων. Με τον καυτηριασμό μπορούν να αποφευχθούν σε κάποιες περιπτώσεις μεγαλύτερες επεμβάσεις. Οι επιπλοκές είναι εξαιρετικά σπάνιες και ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στην εργασία του λίγη ώρα μετά τον καυτηριασμό.  

 

ΔΙΑΦΡΑΓΜΑΤΟΠΛΑΣΤΙΚΗ.  

Γίνεται είτε με τοπική είτε κατά προτίμηση με γενική αναισθησία. Με την απλή διαφραγματοπλαστική δεν πειράζεται ο εξωτερικός σκελετός της μύτης. Θεωρείται χειρουργείο μίας ημέρας δηλαδή ο ασθενής μπορεί να πάρει εξιτήριο το απόγευμα μετά την επέμβαση. Τις πρώτες ημέρες μετά την επέμβαση η μύτη εσωτερικά είναι ακόμα πρησμένη και αυτός είναι ένας από τους λόγους που χορηγείται ολιγοήμερη άδεια.

 

ΡΙΝΟΠΛΑΣΤΙΚΗ.  

Γίνεται με γενική αναισθησία συνήθως για λόγους αισθητικής. Συχνά συνδυάζεται με τη διαφραγματοπλαστική για να βελτιωθεί η ρινική αναπνοή όταν αυτό είναι απαραίτητο. Σε αντίθεση με τη διαφραγματοπλαστική ο/η ασθενής έχει οίδημα (πρήξιμο) στη μύτη και κάτω από τα μάτια για μερικές ημέρες μετά το χειρουργείο. Το αποτέλεσμα όμως συνήθως τον/την «δικαιώνει». Οι περιπτώσεις μη ικανοποιητικού αποτελέσματος συχνά οφείλονται σε μη καλή συνεννόηση μεταξύ γιατρού και ασθενούς, αφού οι αισθητικές λεπτομέρειες είναι σχετικό ζήτημα. Περισσότερες λεπτομέρειες πάνω στο θέμα αναφέρω στο κεφάλαιο της επιστημονικής μου συμβολής.

 

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΡΙΝΙΚΗΣ ΒΑΛΒΙΔΑΣ.

Θεωρείται μια μορφή ρινοπλαστικής αλλά την αναφέρω ξεχωριστά διότι αρκετές φορές έχω δει ασθενείς που παροπονιούνται για δυσχέρεια ρινικής αναπνοής και έχουν λανθασμένη διάγνωση σκολιού (στραβού) διαφράγματος. Την επέμβαση αυτή συνήθως τη χρειάζονται ασθενείς που χρησιμοποιούν ρινικές ταινίες για να αναπνέουν καλύτερα κατά τον ύπνο ή την άθληση.

 

ΕΝΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΡΙΝΟΣ.

Την τελευταία 20ετία είναι η επικρατέστερη μέθοδος χειρουργικής αποκατάστασης της χρόνιας ρινοκολπίτιδας με ή χωρίς πολύποδες ρινός. Γίνεται με τοπική ή κατά προτίμηση με γενική αναισθησία. Εκτός του ότι αποφεύγονται εξωτερικές τομές στη μύτη και περιορίζεται σημαντικά η όποια ταλαιπωρία του ασθενούς, ένα μεγάλο πλεονέκτημα της μεθόδου είναι ότι επιτρέπει τον καλύτερο αερισμό των ιγμορείων και λοιπών κόλπων προσώπου με αποτέλεσμα να έχει μικρότερα ποσοστά υποτροπής από την απλή εκτομή των πολυπόδων.

 

ΕΝΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΔΑΚΡΥΟΑΣΚΟΡΙΝΟΣΤΟΜΙΑ.

Είναι ίσως η επικρατέστερη μέθοδος αντιμετώπισης της επιφοράς δηλαδή της δακρύρροιας που οφείλεται σε κώλυμα στην παροχέτευση των δακρύων. Αν και μπορεί να γίνει με τοπική αναισθησία το αποφεύγω και προτιμώ τη γενική αναισθησία διότι μπορεί να ταλαιπωρηθεί ο/η ασθενής και οι ενέσεις της τοπικής αναισθησίας να του/της προκαλέσουν μώλωπες κάτω από τα μάτια.  

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΙΑΤΡΕΙΟ
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΠΑΙΔΟ-ΩΡΛ
ΑΥΤΙ (ΟΥΣ)
ΜΥΤΗ (ΡΙΣ)
ΛΑΡΥΓΓΑΣ
ΡΟΧΑΛΗΤΟ
ΑΛΛΕΡΓΙΑ
ΙΛΙΓΓΟΣ-ΖΑΛΗ
ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ
ΚΕΦΑΛΗ-ΤΡΑΧΗΛΟΣ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ