ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΙΑΤΡΕΙΟ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

ΠΑΙΔΟ-ΩΡΛ

ΑΥΤΙ (ΟΥΣ)

ΜΥΤΗ (ΡΙΣ)

ΛΑΡΥΓΓΑΣ

ΡΟΧΑΛΗΤΟ

ΑΛΛΕΡΓΙΑ

ΙΛΙΓΓΟΣ-ΖΑΛΗ

ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ

ΚΕΦΑΛΗ-ΤΡΑΧΗΛΟΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΛΑΣΤΟΣ
Χειρουγος ΩΡΛ-ΔΙΔΑΚΤΩΡ ΠΑΝ/ΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ΣΥΧΝΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ
ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΑ
ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
ΣΥΧΝΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ

ΒΡΑΓΧΟΣ ΦΩΝΗΣ

Βραχνάδα ή γενικότερα μία αλλοίωση της φωνής μπορεί να προκληθεί από πάρα πολλά αίτια όπως ιοί, αλλεργιογόνα ή ακόμα και παλινδρόμηση φαγητού από το στομάχι. Αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι ο έλεγχος με λαρυγγοσκόπηση αν το βράγχος της φωνής επιμένει για περισσότερο από 2 εβδομάδες, αφού πολλές (προ-)καρκινωματώδεις καταστάσεις παρουσιάζονται με αυτήν την εικόνα.  

 

ΧΡΟΝΙΟΣ ΒΗΧΑΣ

Τα αίτια του χρόνιου βήχα είναι πάρα πολλά. Αρκετές φορές μετά από μια λοίμωξη όπως ένα απλό κρυολόγημα ο βήχας μπορεί να επιμένει για 4-6 εβδομάδες. Ο ΩΡΛ με την ενδοσκόπηση μπορεί να βοηθήσει στον αποκλεισμό ή στη διάγνωση καταστάσεων όπως χρόνια ρινοκολπίτιδα ή λαρυγγίτιδα που τον προκαλούν.  

 

ΧΡΟΝΙΑ ΦΑΡΥΓΓΙΤΙΔΑ

Πόνος στο λαιμό που επιμένει για καιρό ή εμφανίζεται κατά τακτά χρονικά διαστήματα. Τα συμπτώματα είναι δυνατό να είναι σχετικά ήπια και να υπάρχει απλά ένα αίσθημα ξένου σώματος στο λαιμό ή να είναι τόσο έντονα που ο ασθενής να θεωρεί ότι πάσχει από υποτροπιάζουσες αμυγδαλίτιδες. Αλλεργία, χρόνια ρινοκολπίτιδα, γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, στρες ή πιο σπάνια άλλα σοβαρότερα νοσήματα μπορούν να διαγνωσθούν με τη βοήθεια εξετάσεων όπως η ενδοσκόπηση με λεπτό εύκαμπτο ενδοσκόπιο.

 

 

Κακοσμία στόματος και δυσκαταποσία είναι επίσης καταστάσεις που μπορεί να μην οφείλονται σε παθήσεις του φάρυγγα αλλά γειτονικών οργάνων όπως χρόνια ρινοκολπίτιδα και γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση (παλινδρόμηση του όξινου περιεχομένου του στομάχου προς τα ‘πάνω, την οποία συχνά δεν τη συνειδητοποιεί ο ασθενής)  

 

 

 
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΙΑΤΡΕΙΟ
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΠΑΙΔΟ-ΩΡΛ
ΑΥΤΙ (ΟΥΣ)
ΜΥΤΗ (ΡΙΣ)
ΛΑΡΥΓΓΑΣ
ΡΟΧΑΛΗΤΟ
ΑΛΛΕΡΓΙΑ
ΙΛΙΓΓΟΣ-ΖΑΛΗ
ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ
ΚΕΦΑΛΗ-ΤΡΑΧΗΛΟΣ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ