ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΙΑΤΡΕΙΟ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

ΠΑΙΔΟ-ΩΡΛ

ΑΥΤΙ (ΟΥΣ)

ΜΥΤΗ (ΡΙΣ)

ΛΑΡΥΓΓΑΣ

ΡΟΧΑΛΗΤΟ

ΑΛΛΕΡΓΙΑ

ΙΛΙΓΓΟΣ-ΖΑΛΗ

ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ

ΚΕΦΑΛΗ-ΤΡΑΧΗΛΟΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΛΑΣΤΟΣ
Χειρουγος ΩΡΛ-ΔΙΔΑΚΤΩΡ ΠΑΝ/ΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ΣΥΧΝΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ
ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΑ
ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΑ

ΜΙΚΡΟΛΑΡΥΓΓΟΣΚΟΠΗΣΗ.

Γίνεται υπό γενική αναισθησία με τη βοήθεια μικροσκοπίου και άκαμπτο ενδοσκοπίου που εισάγεται από το στόμα. Έτσι είναι δυνατή η βιοψία και η αφαίρεση βλαβών του λάρυγγα, όπως πολύποδες, κύστεις, λευκοπλακίες, κακοήθειες, χωρίς να γίνονται εξωτερικές (δερματικές) τομές. Αν το επιθυμούμε μπορούμε να προσαρμόσουμε το laser στο μικροσκόπιο και να πραγματοποιήσουμε την επέμβαση με αυτό αντί τα κλασσικά εργαλεία.  

Η επέμβαση γίνεται συνήθως πολύ καλά ανεκτή χωρίς πόνο ιδιαίτερα όταν πρόκειται για καλοήθη πάθηση, όπως πολύποδα ή κοκκίωμα και ο ασθενής εξέρχεται το επόμενο πρωί με οδηγίες για αφωνία ή περιορισμό της φώνησης για λίγες ημέρες.

 

ΟΓΚΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΛΑΡΥΓΓΑ-ΦΑΡΥΓΓΑ

Εκτός από τις ενδοσκοπικές επεμβάσεις, όπως η ενδοστοματική αφαίρεση ογκιδίου με χρήση laser που αναφέρθηκε, σε κάποιες περιπτώσεις είναι απαραίτητη μια πιο εκτεταμένη επέμβαση με δερματική τομή.

Το κόστος της νοσηλείας και των επεμβάσεων σε ογκολογικούς ασθενείς, ιδιαίτερα μετά από ακτινοθεραπεία, μπορεί να είναι υψηλό και θα πρέπει να διευκρινιστεί με την ασφάλεια του ασθενούς.

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΙΑΤΡΕΙΟ
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΠΑΙΔΟ-ΩΡΛ
ΑΥΤΙ (ΟΥΣ)
ΜΥΤΗ (ΡΙΣ)
ΛΑΡΥΓΓΑΣ
ΡΟΧΑΛΗΤΟ
ΑΛΛΕΡΓΙΑ
ΙΛΙΓΓΟΣ-ΖΑΛΗ
ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ
ΚΕΦΑΛΗ-ΤΡΑΧΗΛΟΣ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ